Quibbler 2019s logga

FAQ

När öppnar och stänger anmälan?
Anmälan öppnade den 19 oktober och stängde den 7 december. Vi har några extraplatser - tryck här för att anmäla dig!
Vilka arrangerar Quibbler?
Vi är en del av Kulturföreningen Swish, som bland annat arrangerat MultiCon. Förra året arrangerade vi julbalen Flipendo 2018. Du kan läsa lite om oss arrangörer här!
Vad finns det för biljetter?
All information om biljettyper och priser hittar ni här!
Finns det någon åldersgräns?
Balen riktar sig till ungdomar från 13 år och uppåt. Du behöver ha fyllt 13 år senast den 4 januari 2019 för att få komma på Quibbler. Det finns ingen övre åldersgräns, men de flesta av deltagarna kommer troligtvis vara mellan 13 och 25 år.
Vilka dagar och tider gäller?
För de med biljettyp A sträcker sig Quibbler från eftermiddagen den 4 januari 2019 till förmiddagen den 6 januari. Själva balen hålls den 5 januari. Exakta tider får du på mail när du är anmäld och har betalat anmälningsavgiften. Titta i skräpposten om du inte hittar mailet med tiderna!
Jag har anmält mig och undrar när det kommer mer information!
De kommande månaderna kommer vi att skicka ut flera informationsmail. Se till att titta i din skräppost då och då så att du inte missar något! Vi kommer även skriva på våra sociala medier när mail har skickats, så håll koll där!
Vad har ni för regler och villkor?
Våra regler och villkor hittar ni här!
Är lokalen tillgänglig?
Sovlokalen har flera våningar; hiss finns. På varje våningsplan finns det stor, anpassad toalett. Trösklarna är låga. Ballokalen har ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp. Undrar du något är det bara att maila oss på info@quibbler2019.se eller fylla i formuläret på Kontakt-sidan. Vi kommer försöka erbjuda ledsagning för de deltagare som behöver det – maila oss så löser vi det!
Kan jag hjälpa till under eventet?
Utan funktionärer, inget Quibbler! Funktionärsanmälan öppnar i samband med deltagaranmälan. Blir du antagen som funktionär kommer du få betala en mindre anmälningsavgift än övriga deltagare. Vi kan inte garantera att alla som vill blir funktionärer, så om du vill ha en säker plats på balen är det viktigt att du anmäler dig som deltagare också. Blir du funktionär kommer du förstås få tillbaka mellanskillnaden så att du inte behöver betala vanligt deltagarpris.
Jag har inte råd med en biljett, vad kan jag göra?
Ett alternativ är att anmäla sig som funktionär. Blir du funktionär får du reducerat pris. Annars kan du alltid maila oss så ser vi om vi kan lösa det!
Jag är/har en orolig förälder! Vad ska jag göra?
Om du har några frågor är det bara att kontakta oss på mail: info@quibbler2019.se
Ni får tag i oss på mail både innan och under eventet. Anmälda deltagare kommer även få våra mobilnummer på mail, så det är bara att ringa om ni undrar något. Inga frågor är för dumma! Under själva eventet kommer vi ha en tid på kvällen då alla ska vara i lokalen. Då kommer vi ha upprop och se till att alla är på plats. Det finns hela tiden vuxna i lokalen och på nätterna kommer alltid några funktionärer (nattvakter) vara vakna. Då deltagare behöver ta eget ansvar över alla måltider utom balmiddagen och frukost är det viktigt att ditt barn klarar av det. Om det blir något problem kontaktar vi givetvis dig som förälder.
Hur sover man?
Om du väljer att sova över en eller två nätter behöver du ta med dig till exempel luftmadrass och sovsäck, så att du kan sova bekvämt på golvet. Vi har ett par olika sovsalar, där många deltagare sover i samma rum.
Hur funkar det med måltider?
Balmiddagen ingår i priset. För de som sover över ingår också frukost. Resten av måltiderna har deltagarna själva ansvar över.
Jag är allergisk/vegan/äter inte vissa saker av religiösa skäl. Kan ni ordna specialkost?
Givetvis fixar vi det! I anmälan kommer alla få fylla i vad de inte kan äta.
Får man ha med sig nötter?
Nej! För allas säkerhet har vi totalförbud mot nötter. Produkter med "spår av nötter" är tillåtet, men se till att det verkligen bara är spår av nötter.
Får man använda hårspray, nagellack och parfym?
För allergikers skull är det inte tillåtet att måla naglarna eller spraya hårspray/parfym/deo inne i lokalen. Det är förstås okej att göra det utomhus. Se till att inte ha för stark parfym på dig. Undvik spraydeo (om du inte älskar att ta på dig deo utomhus).
VAD SKA JAG HA PÅ MIG???
Vad som helst du känner dig fin i! Det kan vara allt från finklädnad och studentbalklänning till jeans och t-shirt.
Vad är wizardrock?
Wizardrock är en musikgenre med musik inspirerad av Harry Potter-världen. Kända wizardrockband internationellt är till exempel Harry and the Potters, The Moaning Myrtles och Draco and the Malfoys. Sverige har en aktiv wizardrockscen med många band, och under balen kommer ni att få höra några av dem!
Vadå Quibbler?
I Harry Potter är The Quibbler en tidning, som i de svenska böckerna heter Hört och Sett. Xenophilius Lovegood, Lunas pappa, är chefredaktör. Tidningen skriver om mycket som ingen annan tidning rapporterar om, till exempel magiska varelser som bara familjen Lovegood har hört talats om. Det är ofta svårt att veta vad i The Quibbler som är på riktigt och vad som är påhitt. Vår julbal är dock på riktigt!

Fler frågor och svar kommer!